Cupping Massage

Deze behandelwijze komt uit de Chinese geneeskunde waarbij glazen cuppen vacuum getrokken worden op het lichaam. Hierdoor wordt de doorbloeding van huid en spieren bevorderd en het lichaam wordt gereinigd van afvalstoffen, waardoor een compleet gevoel van ontspanning ontstaat.

Het is een zeer oude traditionele geneeswijze en afkomstig uit China. De Chinezen beweerden dat acupunctuur en cupping vele kwalen konden genezen. Cupping werd tegen het einde van de 17e eeuw op grote schaal toegepast door Europese en Amerikaanse artsen. Het werd toegepast bij ontstoken borsten / borstvoeding problemen, daar is de moderne vacuum pomp van afgeleid.

Blokkades worden opgeheven en dat zorgt voor de doorstroming van de energieen in ons lichaam. Bindweefsel verklevingen die in het lichaam zijn ontstaan met het corresponderend orgaan worden aangepakt zodat het bindweefsel vrijkomt en losgewerkt wordt. Trigger points worden door de vacuum cups omhoog en uit elkaar getrokken, de chemische vervuiling die een sarcomeer in contractie houdt, wordt uit het gebied getrokken.

Contra indicaties :

  • Direct na de zware maaltijd ( darmen zijn dan actief)
  • Na veel alcohol gebruik (lever is bezig met reinigen)
  • Niet bij zonnebrand (pijnlijk)
  • Chemo kuren en op nieuw litteken weefsel
  • Extreme vermoeidheid, uitputting

Relatieve contra indicaties :

  • Vermoeidheid
  • Burn-out (dit wordt vooraf gekeken, bij emotionele reacties niet laten doen)

Het effect van cupping massage is verbetering van spier en gewrichtspijnen. Door de diepgang van de massage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefsel verkleving opgeheven. Je komt dus wat ruimer in je vel te zitten. Door de vacuum trekkracht van de cup worden onderliggende spieren en huid extra doorbloed, dus afvalstoffen kunnen beter het lichaam verlaten. Hierdoor worden ook verklevingen opgeheven en harde spieren soepel gemaakt. Op deze manier kan je ook goed bij de tussenrib spiertjes op de rug komen. Het gebied tussen de wervels kan los (vrij) getrokken worden wat bij een gewone massage moeilijk is

Het kan wel een pijnlijke therapie zijn, wat niet iedereen prettig vindt, de blauwe plekken, die gevoelig kunnen zijn al helemaal niet. Deze vorm van massage therapie heeft een goed effect en kan al na een paar behandelingen merkbaar zijn.