Etherische Olie

Deze olie heeft een goede en grote invloed op het welzijn van de mens voor de psyche en mentale gezondheid. Deze olie geeft een ondersteuning bij het welbehagen van ons lichaam en geest. De meeste planten zijn anti bacterieël en anti septisch. Deze eigenschappen bezit de plant van nature. De werking van de geuren werkt op het limbisch systeem, dat is het gedeelte dat betrokken is bij emoties en geheugen, het motiveert en geeft herinneringen aan vroeger. Dit gedeelte zit in de hersenen. Tegenwoordig wordt het vaker ingezet in de zorg, met name in de verpleegtehuizen en ziekenhuizen. Hiermee kan de reguliere medicatie afgebouwd worden wat als heel prettig wordt ervaren. Ook in de dierenwereld wordt er met succes mee gewerkt. Deze olie wordt gebruikt voor verschillende aandoeningen zoals bijvoorbeeld huid defecten, psoriasis, eczeem en wratten maar ook voor andere aandoeningen van het lichaam.

Essentiële olie is een ondergeschoven kindje, het is al een eeuwenoud middel en ruimschoots onderzocht bij demente zorgvragers. Studies wijzen uit dat het een geweldig resultaat oplevert. Ook familie leden kunnen hier aan deelnemen om zo beter contact te krijgen met hun naaste(n). Tevens is bij deze zorgvragers ook de voetreflex een uitkomst, ze worden er rustig van en slapen vaak goed.

Met de etherische essentiële olie wordt er comfort zorg gegeven voor allerlei ongemakken, zoals pijnen, slecht slapen, misselijkheid, onrust en spanning. Deze comfort zorg wordt op maat gegeven d.m.v. een anamnese kan de zorg afgestemd worden waarbij de massage voorop staat.