Stoelmassage voor bedrijven

Wat is stoelmassage ? Dat is een drukpunt massage van nek, schouders, rug, armen en hoofd. De behandeling duurt ongeveer 20 – 30 minuten en wordt over de kleding heen gemasseerd. De stoelmassage wordt gegeven op een speciaal ontwikkelde ergonomische stoel, waardoor je al direct ontspannen kan zitten. Deze techniek is gebaseerd op de eeuwenoude technieken en principes van Japanse drukpunt massage.

De stoelmassage is geen therapeutische behandeling, maar heeft juist een preventieve werking om klachten zoals RSI te voorkomen. Bij regelmatige toepassing verdwijnen veel beginnende werkgebonden klachten. Hierbij moet je denken aan 1 a 2 x per week een stoelmassage te laten uitvoeren voor het optimale resultaat.

Onderzoek effecten van stoelmassage :

Inmiddels hebben veel bedrijven kennis gemaakt met het fenomeen stoelmassage en is gebleken dat het ziekteverzuim op rug en schouderklachten met 5,1 % is gedaald bij regelmatige behandeling, wat uitkomt op Euro 250,00 per werknemer per dag wat de werkgever kan besparen door minder ziekmeldingen. Medewerkers zitten lekkerder in hun vel, zijn ontspannen en geconcentreerder bezig, zijn minder prikkelbaar, werken met meer plezier zodat de productiviteit hoger wordt. De kosten zijn fiscaal aftrekbaar voor de werkgever. De behandeling wordt op de werkvloer gegeven.