Voetreflexmassage

Wat is voetreflexmassage ? Dat is een methode tot stimuleren van de reflexen in de voeten om in de corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand van het lichaam en geest. Het zelf genezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Voetreflexmassage is al duizenden jaren oud. Destijds was er een arts die deze massage tot een systeem heeft gemaakt. Voetreflexmassage kan bij iedereen toegepast worden, het geeft een weldadige en ontspannende werking.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, dan weerspiegelt zich dat in de voeten. Een pijnlijke plek die in de voet  ontstaat, komt door dat de doorstroming van energie blokkeert. Daardoor worden de afvalstoffen moeilijker afgevoerd. Niet alleen de afvalstoffen, maar ook oude, onverwerkte emoties en geestelijke spanningen worden afgevoerd. Het helpt ook bij problemen met plassen en mensen die last hebben hebben van urine kristallen (bijv. nierstenen).

Het geeft verlichting bij bepaalde behandelingen zoals :

  • lymfe drainage
  • hormoon behandeling (o.a. behandeling van schildklier, betere werking waardoor medicatie vermindering mogelijk kan worden)
  • Spijsverteringsklachten (verbeterde stoelgang)
  • Hoofdpijnklachten e.d.
  • Beter slaapritme i.v.m. betere ontspanning
  • Geeft verlichting in stressvolle periode’s
  • Ook speciaal voor de stress en burn-out klachten

Voetreflexmassage is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

Na de behandeling een gratis voeten masker van groene klei voor nog meer rust.

Speciaal voor mensen die slecht ter been zijn, doe ik de behandeling ook aan huis (alleen in de Zaanstreek).